Zonneboiler voor duurzaam verwarmd water

Steeds meer Belgen ontdekken het voordeel van zonneboilers: het leveren van verwarmd water op een duurzame wijze. Op die manier daalt uw energiefactuur én levert u ook een bijdrage tot een beter milieu! Dankzij een zonneboiler bespaart u al snel tot bijna de helft van uw energiekosten op uw warm water. Zelfs in de winter, wanneer de zon maar enkele uren schijnt, kan een zonneboiler voldoende warm water produceren om u te douchen of te wassen.

De werking van zonneboilers

Zonneboilers maken in tegenstelling tot zonnepanelen geen gebruik van de elektromagnetische eigenschappen van zonlicht, maar wel van de warmte. Deze warmte wordt opgevangen en bewaard in een geïsoleerd voorraadvat; de boiler. Via een leidingsysteem wordt de warmte vervolgens getransporteerd naar het kraanwater. Er bestaan verschillende soorten zonneboilers: een standaard zonneboiler, een cv-zonneboiler en een compacte zonneboiler. Vraag hulp aan uw leverancier voor het maken van deze beslissing.

Het plaatsen van een zonneboiler

Het is aangeraden om uw zonneboiler te laten plaatsen door een installateur of leverancier. Dit om risico’s op lekkage en legionella te vermijden. Een zonneboiler kan zowel op een schuin als op een plat dak geplaatst worden. Om een maximale hoeveelheid zon te kunnen opvangen, moet de helling van een schuin dak wel naar het zuiden gericht zijn. Daarnaast moet u erop letten dat er geen langdurige schaduw op het dak valt, bijvoorbeeld door omliggende gebrouwen of bomen.

Wilt u ook besparen door duurzaam verwarmd water te gebruiken? Vraag dan nu snel, eenvoudig en gratis offertes aan bij aangesloten leveranciers in uw buurt, via Zonnepanelenvergelijker.be.