Zonnepanelen

Zonnepanelen, een duurzame keuze

Wilt u besparen op uw energiekosten? Vindt u het daarnaast ook belangrijk dat het milieu niet nodeloos belast wordt bij het opwekken van energie? Kies dan voor zonnepanelen!

Ondanks de regelmatige bewolking zijn zonnepanelen zeker rendabel in België. Zonnepanelen werken namelijk ook bij bewolking, gezien slechts een deel van het zonlicht wordt tegengehouden. Er blijft voldoende zonlicht over om duurzame energie op te wekken. Uw gemaakte investering in zonnepanelen verdient u in enkele jaren terug. Bovendien zijn er verschillende subsidies waarvan u gebruik kunt maken. Wij raden zeker aan deze verschillende steunmaatregelen te bekijken.

De werking van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn opgebouwd uit zonnecellen, die meestal gemaakt zijn van silicium. Dit materiaal vangt het daglicht op en zet het vervolgens om in elektriciteit. Een omvormer zorgt er dan voor dat deze stroom onmiddellijk door u gebruikt kan worden. Indien u meer elektriciteit opwekt dan verbruikt, kan u deze extra energie leveren aan het openbare elektriciteitsnetwerk. Uw elektriciteitsmeter wordt dan terug gedraaid waardoor u behoorlijk bespaart op uw energiekosten.

Het plaatsen van zonnepanelen

Om het beste resultaat te behalen, is het aangeraden om uw zonnepanelen te laten plaatsen door een installateur of leverancier. In de meeste gevallen is een vergunning voor het plaatsen van zonnepanelen niet verplicht. De Vlaamse Regering heeft hiervoor enkele regels en uitzonderingen opgesteld. Meer informatie nodig? Raadpleeg onze aangesloten leveranciers.

Ook overtuigd van zonnepanelen? Via Zonnepanelenvergelijker.be kan u snel, eenvoudig én gratis verscheidene offertes aanvragen bij aangesloten leveranciers in uw buurt en zo de beste keuze maken!